B&B i 1700-talsstil

Home »  B&B i 1700-talsstil

Njut primitiv lyx på en romantisk liten kringbyggd gård ute på landet som andas historia.
Ni bor i gårdens bagarstugan (parstuga) och runt omkring finns timmerbyggnader från olika tidsepoker samt en nyrest Stavkyrka runt husknuten.

IMG_2512

Den nybyggda gammalgården Oklagård ligger i utkanten av Ockelbo och har byggts upp från grunden sedan 1977 av endast gårdsherren själv (med hjälp av sin fru)! 

IMG_2422       IMG_2425

I bagarstugan (parstugan) finns ett litet dubbelrum, med plats för en ev. spjälsäng (resesäng finns att låna) samt ett lite större rum med bl.a. en enkelsäng.

IMG_2409                    IMG_2412

Man kan med fördel hyra hela bagarstugan. Då kan även fler bäddar erbjudas i det större rummet. (Loftsängen, dubbelbädd, där man ligger nära snedtaket och får gå upp på en liten stege och krypa in -Sängmadrassen är dock skön att ligga på!)

 

Faciliteter:
- tillgång till toalett och en liten dusch, som man ev. delar med andra gäster i stugan. Även utedass finns i stalldelen.
- pentry med kylskåp
- värmeelement finns

Frukostkorg serveras till önskad tid mellan 08-10.30.

Pris: 900 kr/natt för dubbelrum inkl. frukostkorg.

200 kr/natt och extrasäng i det andra rummet exkl. frukost. Det finns en enkelsäng, en bäddsoffa (ej lång) och en dubbelmadrass på loftet nära taket, som man når via en stege. Frukost kan beställas på plats. 

Utcheckning 11.30
Ring för incheckning (senast kl 21). Vill man boka samma dag som ankomst kan man ringa 076 2118621

IMG_2432                IMG_2604

Oklagård har öppet för guidningar och kulturella events under sommaren.
Erbjudanden för våra nattgäster finns för upplevelseevent "Gårdsguidning med Fäbodfrukost" då man får lite rabatt samt för de dagliga gårdsguidningarna. Se mer här  eller ring 076 2218621

Det är också möjligt att titta runt i byggnaderna på gården efter avtal med gårdsfolket eller delta på guidningarna till ett reduserat pris.

Bokningsvillkor