Helgkurs Nordens Musik och Mystik

Helgkurs Nordens Musik och Mystik

 

 

Välkommen in till en spännande helg i Urnordens tecken!

 

Välkommen också in till din egna resa att utforska din röst och nå din inre kraft och ro.

- Det med naturen, miljön, sagorna, elden, musiken och gemenskapen som inspiration, för att nämna några av "källorna" vi kommer att "vidröra" under kursens gång.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Själva platsen kursen äger rum på, Oklagård, som uppförts av min far från grunden, är i sig en upplevelse att komma till för den intresserade. Det är en liten unik gård som visar timmertekniken i vårat land i genom 1000 år och där finns en StavKyrka så som de första kyrkorna i Norden såg ut på 1100-talet.

 

Fredag:

I Ödmårdens Stavkyrkan kommer kursdeltagarna och bygdens människor samlas första kvällen då vi inleder helgen med musikupplevelse och sånger alla är välkomna att följa med i. En artist/musiker utifrån kommer och gästar.

 

Lördag:

Under lördagen kommer alla att ge sig ut på en vandring i skog och mark, så bekväma kläder (för väder)  och skor rekommenderas att med sig. Samåkning i bilar arrangeras i samband med detta.

Medtag egen lunch som vi äter i naturen. Vi kommer att ägna oss åt röstövningar, vallvisor och ( prova på ) kulning - som är ett slags lockrop som användes förr i tiden för att locka på djuren och kommunicera med varandra ute på fäbodvallarna.

Även något att grilla tar man med sig till kvällen då vi sannolikt kommer att sitta i eldhuset på gården.  Enkel tillbehör till maten erbjuds.  Kvällen avslutas med en ceremoni av något slag med trumma och sånger, som deltagarna och kursledaren skapar tillsammans utefter behov och närvarande tema.

 

Söndag:

På söndagen blir det bl.a. mer natur/skogsvistelse och  kursen avslutas efter att vi ätit lunch och haft en samling.

Någon gång under helgen kommer vi även ha en stund med breathwork tillsammans, antingen sittandes eller liggandes.

 

 

Ledaren:

Jag som leder heter Julia Woxberg och jag är född och uppväxt på Oklagård, men jag har bott och hållit kurser i bl.a. Köpenhamn, Stockholm och Järvsö.

Folkmusiken har jag med mig sedan barnsben, då hemmet var fyllt med bondpolskor på nyckelharpa. Jag spelar fiol och sjunger visor till gitarr och för närvarande är jag i gång med ett album med mina egna låtar. Senaste 10 åren har jag även fördjupat mig i folklig sång, då vallmusiken ligger mig varmt om hjärtat och jag har hållit kurser i "prova på kulning" och vallåtar. I mitt egna företag har jag bl.a. utvecklat upplevelse-events med sagor och medeltid på Oklagård i samarbete med mina föräldrar, musikuppdrag av olika slag och jag har hållit i workshops och uppträdanden på festivaler. "Nordens Musik och Mystik" var en cirkel jag körde på Ölands Yogafestival/ SOL i över 10 år och det är en av inspirationskällorna till denna kurs som jag nu håller på fädernegården.

Utbildningar: Bl.a. Folklig sång på Bollnäs Folkhögskola, "Musik och Hälsa" på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, 3 -årig andningsterapiutbildning "Source Process and Breathwork", gymnasium "Musikalteater- linjen", Undersköterskeutbildning m.m. Läs mer om min bakgrund under "bakgrund"