Helgkurs Nordens Musik och Mystik

Helgkurs Nordens Musik och Mystik

 

 

Välkommen in till en spännande helg i Urnordens tecken!

 

Välkommen in till din unika resa att utforska din röst och nå din inre kraft och ro.

Detta med hjälp av naturen, miljön, sagorna, elden, musiken och gemenskapen som inspiration, för att nämna några av "källorna" vi kommer att "vidröra" under kursens gång.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Själva platsen kursen äger rum på, Oklagård som ligger i norra Gästrikland och som uppförts av min far från grunden, är i sig en upplevelse att komma till för den intresserade. Det är en liten unik gård som visar timmertekniken i vårat land i genom 1000 år och där finns en StavKyrka så som de första kyrkorna i Norden såg ut på 1100-talet.

 

 

Fredag:

I Ödmårdens Stavkyrkan kommer kursdeltagarna och bygdens människor samlas första kvällen då vi inleder helgen med musikupplevelse och sånger som alla är välkomna att följa med i. En artist/musiker utifrån kommer och gästar.

 

Lördag:

Under lördagen kommer alla att ge sig ut på en vandring i skog och mark, så bekväma kläder (för väder)  och skor rekommenderas att ha med sig. Samåkning i bilar arrangeras i samband med detta.

Medtag egen lunch som vi äter i naturen. Vi kommer att ägna oss åt röstövningar, vallvisor och ( prova på ) kulning - som är ett slags lockrop som användes förr i tiden för att locka på djuren och kommunicera med varandra ute på fäbodvallarna.

Även något att grilla tar man med sig till kvällen då vi sannolikt kommer att sitta i eldhuset på gården.  Enkel tillbehör till maten erbjuds.  Kvällen avslutas med en ceremoni av något slag med trumma och sånger, som deltagarna och kursledaren skapar tillsammans utefter behov och närvarande tema.

 

Söndag:

På söndagen blir det bl.a. mer natur/skogsvistelse och  kursen avslutas efter att vi ätit lunch och haft en samling.

Någon gång under helgen kommer vi även ha en stund med breathwork tillsammans, antingen sittandes eller liggandes.

 

 

Enkel övernattning går att ordna på gården, det kan bli i delat rum/sal med någon av de övriga deltagarna. Man tar med sig egna sängkläder (eller om man inte har möjlighet till det, hyr för 70 kr.) Har man speciella behov/önskemål så kan man höra av sig.

 

 

 

Tid: 25-27/8 Start På fredagkvällen  Kl. 18.00

Plats: Oklagård, Norrbo 816 94 Ockelbo

Pris: 2400 kr. för kursen inklusive lunch på söndagen. 400 kr. tillägg för övernattning med enkel frukost. För tillfället är det rabatt på 400kr som dras av från kursavgiften!

Anmälan: Sista anmälningsdag är 2/8. Anmälningsavgiften är på 500 kr. för att säkra din plats  (den är bindande och betalas ej tillbaka vid ev. avhopp. Däremot skulle kursen ställas in så betalas beloppet tillbaka.)

Du kan swisha på: 1234391744. Skriv in ditt namn.  Eller betala in på bankkontonummer: 8103-4 (clearing)  914 690 274-8.

 

 

 

Jag som leder:

Jag som leder dig igenom denna helg  heter Julia Woxberg och jag är född och uppväxt på Oklagård, men jag har bott och hållit kurser i bl.a. Köpenhamn, Stockholm och Järvsö.

Jag brinner för det innerliga och det ursprungliga i oss som ofta väcks till liv i kontakt med naturen, med vår kropp, våra känslor eller i musiken.

Folkmusiken har jag med mig sedan barnsben, då hemmet var fyllt med bondpolskor på nyckelharpa. Jag spelar fiol och sjunger visor till gitarr och för närvarande är jag i gång med ett album med mina egna låtar. Senaste 10 åren har jag även fördjupat mig i folklig sång, då vallmusiken ligger mig varmt om hjärtat och jag har hållit kurser i "prova på kulning" och vallåtar. I mitt egna företag har jag bl.a. utvecklat upplevelse-events med sagor och medeltid på Oklagård i samarbete med mina föräldrar, musikuppdrag av olika slag och jag har hållit i workshops och uppträdanden på festivaler. "Nordens Musik och Mystik" var en cirkel jag körde på Ölands Yogafestival/ SOL i över 10 år och det är en av inspirationskällorna till denna kurs som jag nu håller på fädernegården.

Utbildningar: Bl.a. Folklig sång på Bollnäs Folkhögskola, "Musik och Hälsa" på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, 3 -årig andningsterapiutbildning "Source Process and Breathwork", gymnasium "Musikalteater- linjen", Undersköterskeutbildning m.m. Läs mer om min bakgrund under "bakgrund"  

 

Hjärtligt välkommen att höra av er till mig angående kursen direkt på email: info@woxhjulia.se eller på telefonnr. 076 2118621. 

Jag ser fram emot en oförglömlig helg tillsammans!